Prisen uddelt i 2009
Ane Henriksen

Foto: Hanne Lise Thomsen

Ane Henriksen

Foto: Ole Akhøj

Uskyldigt strækker jeg naturen i billedleg på computerskærmen – blot minder det mig om alvoren, når forskere tilsvarende leger og på den måde genetisk eksperimenterer og manipulerer f.eks. vore fødevarer. Jeg kommenterer denne frygt ved at tilføje blindskrift: “blind følger blind følger…”– en reference til Pieter Brughels maleri. Materialer: trend: viscoselimet hør, islæt: bomuld og opklippet akrylfarvet slingredug, 140 x 280 cm.

Arbejdsområde 

Mine billeder er en slags hud, et udtryk for noget sårbart. Jeg prøver at rumme det omgivne samfund og transformere det til en ny virkelighed og til en ny selvfølge, en stilhed – måske på samme tid frastødende og appellerende. Mit humør fylder så meget, tanker forstyrrer min opmærksomhed – jeg er forvirret og modsætningsfuld, måske derfor prøver jeg at skabe balance.

Jeg snurrer længe rundt om mig selv, før jeg når frem til essensen, eller står stille som et dyr der vejrer, mens jeg blafrer gennem alskens nuancer af følsomhed, inden skitser og væveprøver tager form til et billede. Forsøger på ikke at forstyrre betragterens opmærksomhed, men derimod at vække til opmærksomhed – og måske til forundring. Jeg vil gerne vække stille klange, mens jeg prøver at forstå verden, drømmer om at favne verden – ikke at overbevise den.

Søger – med en blanding af tvivl og overbevisning…

 

Betydningen af prisen

… i det lys er en pris, som Inga og Ejvind Kold Christensens, et øjebliks bekræftelse, og jeg føler mig forstået – i alt fald for en stund – og det er saligt! Samtidig giver en sådan gave frihed – til at arbejde videre…

Inga og Ejvind Kold Christensens fond

Fonden kan ikke søges. Fondsmidler uddeles efter den siddende bestyrelses skøn i henhold til den gældende fundats.