Prisen uddelt i 2017
Bente Skjottgaard

Foto: Ole akhøj

Bente Skjottgaard

Foto: Ole Akhøj

Cumulonimbus #1622. Stoneware and glaze, 2016. H 85 x Ø 60 cm.

Arbejdsområde 

Med min baggrund som keramiker tager mit arbejde altid udgangspunkt i en materiale- eller formmæssig ide. Det kan f.eks. være nye formudtryk opnået ved særlige sammensætninger eller gennemskæringer, eller glasureksperimenter som resulterer i mærkelige overflader og stofligheder. Ofte hentes inspiration i naturens formmæssige principper og fænomener.

Arbejdet foregår eksperimenterende men systematisk og altid på det keramiske materiales præmisser, og undersøgelserne udvikler sig til store amorfe naturabstraktioner, med masser af glasur. Nogle gange er glasuren så tyk, at den ikke bare er overflade, men bliver formgivende i sig selv.

 

Betydningen af prisen

Det var en kæmpe ære at få tildelt prisen og blive del af den fornemme række af modtagere. Med prisen kunne jeg kaste mig ud i et projekt på Tommerup Keramiske værksted på Fyn, som har store ovne og et dygtigt mandskab og kan hjælpe mig med at få mine værker op i størrelse. De seneste år har jeg, inspireret af skyformationer på himlen forsøgt at ophæve lerets tyngde og give det bevægelse. Værkerne vokser og udvikler sig hele tiden, og der er altid stort behov for tid og rum til at eksperimentere.

Inga og Ejvind Kold Christensens fond

Fonden kan ikke søges. Fondsmidler uddeles efter den siddende bestyrelses skøn i henhold til den gældende fundats.