Prisen uddelt i 1987
kold christensensfon
Bjarne v.H.H. Solberg

Foto: Kenneth Willardt

“Soul”.

Installation 1320 x 370 x 345 cm. Rødt løst farvepulver på gulv & direkte på Polystyren skulpturerne samt røde neonrør. La mama la galleria / NewYork 1988.

Arbejdsområde 

Som Installationskunstner har B.v.H.H.S. skabt nogle markante store udendørsprojekter. ‘5 Spir’ der stak 16 m. op af Sortedamssøen i København. ‘Place Nikolaj Place’ på Nikolaj Plads i København, Kommune‘ik@tion på Rødovre Rådhus tag og ‘Attention’ i Helsingør Havn. Han har desuden skabt store ruminstallationer bl.a. til Kunsthal Charlottenborg, Kunsthallen Brandts, Arken Museum, Århus Kunstbygning, Museet For Samtidskunst, B&W Hal & Galeri Asbæk. Har desuden udstillet i bl.a. New York og Berlin. Har modtaget det 3-årige stipendiat fra Statens Kunstfond og Pollock-Krasner Foundation’s stipendium.

Som Scenograf har han skabt scenografi og kostumer til de fleste store teatre og en del teatergrupper samt til ballet- og performancegrupper. Bl.a. til musicalen ‘Atlantis’ på Østre Gasværk, ‘Den dobbelte Kærlighed’ af Anouilh på Betty Nansen Teatret, musicalen ‘Laser og Pjalter’ og ‘Trommer i Natten’ af Brecht på Århus Teater, musicalen ‘Chicago’ på Odense teater, ‘Menneskereden’ og balletten ’På Kanten’ på Det Kgl.Teater, ’Affaldet, Byen og Døden’ af Fassbinder med Mammutteatret, ‘Morels opfindelse’ og ‘Speranza’ med Dansk Danseteater samt ’Syv Prinsesser’, ‘Loreley’, ‘Tiden’ og ‘Helved’ med performance teatret Cantabile 2.

 

Betydningen af prisen

Prisen betød, at jeg økonomisk kunne gennemføre både installationen “Soul” & Opera-Performance “Soul” med i alt 7 forestillinger i New York 1988.

Inga og Ejvind Kold Christensens fond

Fonden kan ikke søges. Fondsmidler uddeles efter den siddende bestyrelses skøn i henhold til den gældende fundats.