Prisen uddelt i 2005
Ernst Anders Rasmussen
Ernst Anders Rasmussen

Foto: Karsten Bundgaard

Håndindbinding med åben ryg (2004). Stiftforgyldning i 24 karats bladguld.

Arbejdsområde 

Udlært fra Anker Kysters efterfølger i 1958. Ansat ved Det Kongelige Biblioteks Bogbinderi og konserverings-værksted fra 1964, som håndbogbinder derefter værkfører og senere sektionsleder til 2008. Sideløbende med dette arbejde for Det Kongelige Bibliotek har jeg arbejdet med unika indbundne bøger med det mål at minimere den staffage, der ofte gennem tiderne er påklistret bogbind, eller helt fjerne den, så den indbundne bog viser sin skønhed, alene ved den blotlagte konstruktion, der så bliver en del af den kunstneriske formgivning. Det har medført at mit arbejde i mine egne øjne nærmest er en form for grundforskning i boghåndværk.

Som et afkast fra denne minimering er der opstået en stærk trang til at udtrykke den kunstneriske formgivning som det rene maleri, fra bogbind til billedkunst, fra billedkunst til bogbind.

 

Betydningen af prisen

Det var og er en stor glæde at erfare, at andre har set kvaliteten i ens arbejde. Prisen gav mulighed for at fortsætte mit arbejde og at udstille resultaterne umiddelbart efter prismodtagelsen i 2005 på udstillingen “Billede og Bog” i Maison Jacob: Peinture & Reliure 2006 i Castelnau – Montratier, Frankrig.

Inga og Ejvind Kold Christensens fond

Fonden kan ikke søges. Fondsmidler uddeles efter den siddende bestyrelses skøn i henhold til den gældende fundats.