Prisen uddelt i 2004
Pipaluk Lake

Foto: Gaetane Fiona Girard

Pipaluk Lake

Foto: Anders Sune Berg

“Carried” (2008). 60 x 140 x 40 cm. Glas, papir, emalje, jern.

Arbejdsområde 

Mit arbejde bygger på eksperimenter med vinduesglas eller genbrugt husholdningsglas og metalstykker eller tråde, der med simpelt værktøj kan bearbejdes koldt. Ved efterfølgende specifik placering i en ovn bringes materialerne til interaktion og deraf følgende transformation.

For at fremhæve glassets bevægelse og frembringe særlige farveudtryk kan glas- og metaldele endvidere påføres forskellige pigmenter, syrer eller salte. Gennem de  afsmittende oxyder fra kobber, messing og jern dannes en slags tilfældets ornamentik, fysiske spor, der vidner om en handling, som har fundet sted.

Arbejdet består i at udtænke metalkonstruktioner, hvori glassets potentiale kan komme til udtryk, når tyndekraften under opvarmningen har sin indvirkning på glasset. Ved at regulere temperaturen kan jeg lede en proces, som fører fra flade til form.

 

Betydningen af prisen

Med  tildelingen af prisen fra Fonden i 2004 fik jeg mulighed for en længere periode med arbejdsro, hvor jeg kunne fordybe mig i videreudviklingen af mit eksperimenterende glasarbejde. Dette banede vejen for senere større arbejds- og udstillingsprojekter heriblandt separatudstillinger i New York og Paris.

Inga og Ejvind Kold Christensens fond

Fonden kan ikke søges. Fondsmidler uddeles efter den siddende bestyrelses skøn i henhold til den gældende fundats.