Prisen uddelt i 2024
Anker Bak

Foto: Carsten Ingemann

Anker Bak

Foto: Jacob Fox Maule

“SINDIG, The wooden walker”

Arbejdsområde 

Jeg bliver ofte dybt berørt af mennesker, jeg møder på min vej. Især dem, som mangler et svar på et helt almindeligt menneskeligt behov – et redskab eller et møbel, der ikke findes endnu. Det rører noget i mig. Det kan være værdigheden for brugerne af møblet, der ikke har været blik for, fordi æstetikken eller materialevalget ikke er tænkt igennem. Eller det kan være helt praktisk, at et produkt ikke passer til personen, fordi funktionen ikke er god nok. Det er der, jeg altid starter.

Mit værksted er mit fristed. Jeg elsker at være der, fordi det altid føles som at være på opdagelse og kaste lys over nyt land – en ny mulighed for at skabe noget vigtigt, vi mangler, og give det en historie og en sjæl, som gør folk stolte og bygger dem op.

For mig handler design om at skabe værdige og fremtidssikrede møbler, der fungerer for alle kroppe og øjne, uden undtagelse. Men mest af alt handler det om at forbinde mig med andre mennesker og give deres behov en stemme gennem det jeg kan her i verden.

 

Betydningen af prisen

At blive inkluderet i den flotte række af modtagere siden 1984 fortæller mig, at jeg er på rette vej, og at skarpe øjne og dygtige hjerner værdsætter både mit håndværk og min vision.


At prisen også gives i ånden efter en pioner som Ejvind Kold Christensen, og hans store livsarbejde for at få designeren eller arkitekten til at arbejde sammen med producenten inspirer mig endnu mere. Til at designe, tænke og åbne endnu flere døre på tværs af design, hjælpemiddel- og møbelbranchen.

Inga og Ejvind Kold Christensens fond

Fonden kan ikke søges. Fondsmidler uddeles efter den siddende bestyrelses skøn i henhold til den gældende fundats.