Prisen uddelt i 2007
Malene Mullertz

Foto: Ole Akhøj

Malene Mullertz

Foto: Ole Akhøj

“Gul kartebolle” (2010) 18 x 20 cm.

Arbejdsområde 

Det er ofte fjernt fra det keramiske arbejde, jeg henter min inspiration. Det kan være indenfor metal, træ, lak, papir, maleri og arkitektur. Mit udgangspunkt er ofte min nære daglige brug af “beholderen” og dens brugsegenskaber – men også naturens rum, landskaber, tjørnekrattet, en nedtrådt sti og redebyggerens værk spiller en væsentlig rolle i mit arbejde.

I dette samspil udtænkes særlige konstruktioner til udførelse enten på dreje-skiven, ofte kombineret med plader i ler, eller via den fine modellering.

“Malene Müllertz arbejder som for at udforske de forskellige slags karakterer, der gemmer sig i leret. Det kan gå mod det skrøbelige, når hun strimler det op for at flette nogle åbne strukturer, der forekommer så udsatte, at man trækker vejret med omtanke i nærheden af dem. Andre gange er Malene Müllertz lige ved at blive væk i nogle vældige og solide kar, der hviler tungt i deres form, og knytter en forbindelse tilbage mod fjerne kulturer og deres behov for at samle i hus, når vinteren nærmede sig.” (Hans Edvard Nørregård-Nielsen, “Ny Carlsberg Fondet 1902-2002”, Gyldendal 2002).

 

Betydningen af prisen

Prisen har betydet, at jeg har haft glæden ved at kunne fordybe mig i udførelsen af nye tidskrævende eksperimenter – uden at skulle tænke i husleje og overlevelse.

Inga og Ejvind Kold Christensens fond

Fonden kan ikke søges. Fondsmidler uddeles efter den siddende bestyrelses skøn i henhold til den gældende fundats.