Prisen uddelt i 2021
Stine Bidstrup

Foto: Dorte Krogh

Stine Bidstrup

Foto: Dorte Krogh

Arbejdsområde 

Jeg er engageret i glas på grund af dets potentiale for at skabe mening i en kunstnerisk kritisk sammenhæng, som et materiale hvis transparens, jeg kan udspænde mine ideer i, både i mine håndblæste skulpturer og i større rumlige værker. Glas er et drilsk materiale. Det er som oftest en transparent barriere, der indbyder til en kompleks måde at se på og et involveret forhold til beskueren.

Mit arbejde befinder sig i et krydsfelt mellem kunsthåndværk, skulptur og installationskunst inspireret og informeret af arkitektur- og designhistorien og baseret på et højt håndværksmæssigt niveau.

Jeg søger særligt inspiration i utopiske forestillinger fra den tidlige europæiske modernisme omkring glassets potentiale for æstetisk, rumlig og social transformation, og omfavner en udtryksmåde farvet af nysgerrighed for det irrationelle og øget sensorisk opmærksomhed. Helt konkret arbejder jeg med en sjældent anvendt formproces, der kombinerer engangsforme i gips og kvarts med specialiseret glasblæsning.

 

Betydningen af prisen

Jeg blev overrasket, beæret og utrolig glad, da jeg fik opringningen om tildeling af prisen, der i størrelse og historie er en af de mest fornemme herhjemme. Den betød, at jeg efter endt barsel kunne vende tilbage til arbejdet med økonomisk råderum i sigte og få den meget nødvendige fordybelse og arbejdsro, der kræver tid, rum og ikke mindst daglig rutine for at kunne fordybe mig i ideer og håndværket, og blive ved med at være insisterende og produktiv i mit virke.

Inga og Ejvind Kold Christensens fond

Fonden kan ikke søges. Fondsmidler uddeles efter den siddende bestyrelses skøn i henhold til den gældende fundats.