Prisen uddelt i 2014
Nikoline Liv Andersen
Nikoline Liv Andersen

Foto: Signe Vilstrup

”Kun Engle har Vinger” (2014)

Arbejdsområde 

Mine beklædnings- og tekstile værker befinder sig i et grænseland mellem kunst og design, hvor jeg ønsker at fortælle en historie, ofte om hvordan jeg ser verden eller hvad jeg ikke forstår i livet. Mine altid meget tidskrævende processer rummer en lang søgen efter at nå et magisk øjeblik – et øjeblik hvor projektet giver mening for mig og hvor jeg føler jeg har udviklet mig. I min praksis har jeg meget stor fokus på tekstiler og elsker at bearbejde materialer og give dem nye æstetiske egenskaber. Jeg finder stor inspiration i naturens teksturer og prøver at skabe en form for natur i mine materialeopbygninger.

Mine værker vises oftest i udstillingssammenhænge, men i 2015 lavede jeg beklædning til Björk og hendes Vulnicura Tour. Siden 2015 har jeg været ansat som couture designer i det italienske modehus Fendi, men arbejder sideløbende med egne kunstprojekter.

 

Betydningen af prisen

Når man sidder i sin egen lille hule og arbejder langt væk fra alting, så betyder det alverdens, at nogen har lagt mærke til én og vil støtte én i ens videre færd. Det er jeg meget taknemmelig for. Tak!

Inga og Ejvind Kold Christensens fond

Fonden kan ikke søges. Fondsmidler uddeles efter den siddende bestyrelses skøn i henhold til den gældende fundats.